Timp de citire 3 minute

Viitorul Marvel suna bine si arata de proportii cosmice

In cadrul San Diego Comic-Con International, Kevin Feige, presedintele Marvel Studios a anuntat viitoarele proiecte Marvel, atat pe marele ecran, cat si pe noul serviciu de streaming, Disney+. Una dintre cele mai mari surprize a fost aparitia lui Natalie Portman, care prelua ciocanul lui Thor si va deveni Goddess of Thunder, in noul film, Thor: Love and Thunder. Taika Waititi va regiza din nou, si chiar daca Portman va fi Mighty Thor, Chris Hemsworth a anuntat ca va reveni si el, alături de el revenind si Tessa Thompson in rolul lui Valkyrie.

O altă surpriză a fost anuntatea noului Blade, rolul principal revenindu-i dublului castigator de premiu Oscar, Mahershala Ali. Prea multe detalii nu se stiu, nu există niciun regizor atasat sau vreun scenariu si nici data de lansare nu există (se presupune undeva prin 2022 sau 2023). Cel mai probabil va face parte din Faza 5 a universului cinematografic.

The Eternals. S-a anuntat distributia acestui film, printre nume fiind Richard Madden (Rob Stark din Game of Thrones), Kumail Nanjiani (Sillicon Valley, The Big Sick), Salma Hayek (Desperado) sau Angelina Jolie (Salt, Tomb Raider). The Eternals se va lansa pe data de 6 noiembrie 2020.

Primul film care va aparea in Faza 4 a universului cinematic Marvel va fi Black Widow, pe data de 1 mai 2020. Scarlett Johansson isi va relua rolul de fost spion rus/agent SHIELD, iar povestea filmului va fi plasata undeva inainte de primul Avengers (2012), in Budapesta cel mai probabil. Din distributia filmului vor mai face parte Rachel Weisz (The Favourite, The Mummy) si David Harbour (Stranger Things). Se zvoneste ca Jeremy Renner (Hawkeye) isi va face si el aparitia.

Vom avea si primul film “scary” din universul Marvel. Cel de-al doilea film Doctor Strange, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, va debuta in cinematografe pe 7 mai 2021. Benedict Cumberbatch isi reia rolul de Vrajitor Suprem, unde i se va alatura si Elisabeth Olsen in rolul lui Scarlet Witch. Filmul va fi in stransa legatura cu serialul pregatit pentru Disney+, WandaVision, care se va lansa undeva prin primavara 2021. Paul Bettany va reveni in rolul lui Vision.

Un alt film interesant va fi Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, unde villain-ul va fi The Mandarin (the real one). Acesta va fi lansat pe 7 februarie 2021.

Filmele care vor fi tot in Phase 4 si sunt in curs de productie, dar nu au inca o data exacta de lansare sunt: Black Panther 2, Captain Marvel 2 si Guardians of the Galaxy Vol. 3. Kevin Feige a facut referire si la noile proprietati Marvel achizitionate de la Fox, Fantastic Four, Deadpool si X-Men. Se doreste introducerea acestor caractere in MCU in viitorul apropiat, cel mai devreme incepand cu anul 2022, deoarece pana atunci toate datele de lansare sunt stabilite.

In ceea ce priveste serviciul de streaming Disney+, care se va lansa pe 12 noiembrie 2019, doar in Statele Unite, Marvel Studios a pregatit cateva seriale cu personaje deja cunoscute precum Loki sau Scarlet Witch. Primul serial care va fi disponibil exclusiv pe Disney+ in toamna lui 2020 va fi The Falcon and the Winter Soldier, in care Anthony Mackie si Sebastian Stan isi vor relua rolurile din filmele Captain America sau Avengers. O revenire interesanta va fi a lui Baron Zemo, villain-ul interpretat de Daniel Bruhl (Rush, The Alienist), care a aparut prima data in Captain America: Civil War (2016).

Alte seriale care vor fi disponibile pe platforma vor fi Loki, Hawkeye si What if…?, o serie animata de la Marvel, in care una dintre vocile principale va fi Jeffrey Wright (Westworld, Hunger Games). Tom Hiddleston si Jeremy Renner vor reveni pentru rolurile sale caracteristice. Serialele vor aparea pe parcursul anului 2021.

Lista completa a lansarilor Marvel la cinema:

  • 1 mai 2020 – Black Widow
  • 5 noiembrie 2020 – The Eternals
  • 12 februarie 2021 – Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
  • 7 mai 2021 – Doctor Strange in the Multiverse of Madness
  • 5 noiembrie 2021 – Thor: Love and Thunder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.