blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Ciclism, Sport

Turul Frantei 2024 – Etapa a 4-a

A.S.O

Dupa 3 zile si jumatate in Italia, de unde Turul Frantei din acest an a avut Grand Depart-ul, Etapa a 4-a a adus cursa acasa, pe meleagurile franceze, trecand muntii din Italia. Etapa a inceput tot in Italia, la Pinerolo si s-a terminat la Valloire. (Franta)

Tadej Pogacar a castigat etapa a 4-a dupa ce a atacat pe ultima catare, Galibier, finalul fiind in coborare. A recapatat Tricoul Galben si a pus ceva timp fata de contracandidatii sai la castigarea cursei. Jonas Vingegaard a reusit in prima faza sa se tina dupa el, dar dupa atacuri succesive ale lui Tadej, l-a lasat in urma pe danez si a zburat solo catre final. Jonas a fost prins din urma de Evenepoel, Rodriguez, Roglic si Ayuso. Pogacar va purta tricoul galben urmat de Evenepoel la 45 de secunde si 50 de secunda fata de Vingegaard.

Sprintul intermediar, pus la inceputul etapei, a fost castigat de Mads Pedersen, care se lupta pentru tricoul verde. Castigatorul din Fleche Wallone 2024, Stephen Williams, a luat punctele din varful primelor 2 catarari.

Pogacar a facut o demonstratie de forta, aratand intentiile clare de a castiga anul acesta. Vingegaard, venit in acest Tur dupa recuperarea din acea grava cazatura din Turul Bascilor, se prezinta admirabil. Roglic nu arata semne bune, a ramas in urma pe catararea Galibier. Evenepoel este o surpriza ca a reusit sa ramana in grupul favoritilor pe aceasta catarare.

Azi avem etapa a 5-a de la Saint-Jean-De-Maurienne – Saint-Vulbas, o etapa perfecta pentru un sprint masiv. Poate e vremea lui Jasper Disaster sa isi arate clasa. Doua catarari de categoria a 4-a sunt o nimica toata.

SITUATIA IN CLASAMENTUL GENERAL

Situatia in clasamentul general

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.