blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Ciclism, Sport

Turul Franței 2024 – Etapa 1 (Florenta – Rimini)

letour.com

Ce final palpitant. Romain Bardet a câștigat prima etapa din aceasta ediție de Turul Franței.

Editia din acest an a plecat in premiera din Italia, prima etapa a parcurs dealurile Toscanei, de la Florenta catre Rimini, regiunea Emilia-Romagna. O etapa deluroasa numai potrivita pentru niste punchiori puternici.

Cei 176 de cicliști de la start au fost prezenți pentru primul Grand Départ italian, pedalând pe străzile frumoase ale Florenței. Odată ce a început cursa au existat atacuri timpurii in speranta unei evadări formate care sa aiba o șansă realistă de succes.

Au fost multe încercări de evadare, dar in ultimii 50 de km Romain Bardet s-a desprins din pluton si s-a alaturat colegului sau Frank Van den Broek care era in evadare de la inceput. Cei doi au mentinut ritmul pana la final, cu plutonul care le-a suflat in ceafa pana in ultimii metri ai etapei si au trecut impreuna pe linia de sosire.

Romain Bardet este primul Tricou Galben al acestei editii de Turul Franței.

Mark Cavendish, aflat la al 15-lea Tur al Frantei, cu 34 de victorii in desaga, deținătorul recordului victoriilor de etapa alături de legendarul Eddy Merckx, a avut o prima etapa ingrozitoare. De la prima catarare de pe traseu, una nu foarte grea, a inceput sa cada din pluton. A ramas langa el majoritatea echipei Astana si parca priveam un cortegiu funerar in incercarea disperata de a termina etapa. Pe o caldura dogoritoare, organismul lui Mark nu a rezistat prea bine. A terminat etapa la peste 39 de minute de invingator. Nu sunt semne bune pentru viitor.

Etapa a 2-a se desfasoara tot in Italia, un traseu la fel de deluros ca in prima etapa. 199,2 km vor fi intre Cesenatico si Bologna, cu 6 catarari repertoriate. Din nou o etapa pentru ciclisti precum Mads Pedersen, Van Aert sau Pidcock, desi o evadare puternica ar putea avea din nou sanse.

Etapa a 2-a va fi pe Eurosport 1 si MAX, duminica de la ora 13:00

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.