Timp de citire 2 minute

Dupa successul F1: Drive to Survive, Netflix a initiat mai multe productii din diverse sporturi pentru a prezenta mai multe imagini din culise si pentru ne a arata emotia, munca si incercarile din spatele cortinei cu care se confrunta fiecare sportiv. La momentul actual, Netflix are serii documentare despre F1, tenis, golf si ciclism.

Tour de France: Unchained este un serial documentar in 8 episoade in care am fost introdusi in autocarele unor echipe din World Tour pe parcursul editiei Turului Frantei 2022. Am fost parte la reusita lui Jonas Vingegaard in fata lui Tadej Pogacar, marele favorit inainte de competitie si castigator in ultimele 2 editii anterioare. De asemenea am vazut luptele pentru victoriile la sprint, dintre F. Jakobsen, J. Phillipsen si restul sprinterilor sau cum a reusit Wout van Aert sa castige ”tricoul verde”.

Documentarul a avut un oarecare success incat a fost reinnoit pentru sezonul 2. Cel mai mare succes, conform masuratorilor Netflix, l-a avut in Danemarca bineinteles, apoi in Slovenia si in Belgia. Dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos, in Romania nu prea a avut parte de popularitate si nu a intrat in top 10.

In sezonul 2, dupa cum s-a intampla si in sezonul 1, UAE si T. Pogacar nu vor oferi acces in anturajul echipei pentru a afla mai multe lucruri din culise.

Conform CyclingNews, Mark Cavendish va face parte din sezonul 2, pe langa celelalte 8 echipe care au participat in sezonul 1, desi din pacate, Mark a abandonat destul de repede din Turul Frantei 2023, dupa o cazatura in care si-a fracturat clavicula.

Cele 8 echipe care ofera acces sunt: Jumbo-Visma, EF Education-EasyPost, Soudal-QuickStep, Ineos Grenadiers, Groupama-FDJ, Alpecin-Deceuninck, Bora-Hansgrohe si AG2R Citroën.

Este preconizat ca sezonul 2 sa se lanseze in vara lui 2024, cam in aceeasi perioada precum primul sezon, inainte de inceputul Turul Frantei 2024.

Pe 2 august se va lansa pe Netflix un documentar despre Mark Cavendish, o productie separata fata de Tour de France: Unchained, in care vom vedea lupta lui Manx Missile de a dobora recordul lui Eddy Merckx, de 34 de victorii in Turul Frantei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.