Timp de citire 2 minute

The Boys este un serial original Amazon Prime, creat, scris si produs de Eric Kripke (Supernatural), Seth Rogen si Evan Goldberg (Sausage Party, Pineapple Express). Este bazat pe benzile desenate de la Dynamite Entertainment, scrise de Garth Ennis, desenate de Darick Robertson si colorizate de Tony Avina.

Serialul spune povestea unor supereroi periculosi, ce formeaza “The Seven”, controlati de o corporatie puternica, Vought Corporation, si a unor “baieti”, un grup de profesionisti ce pleaca intr-o aventura in incercarea de a dezvalui adevarul despre supereroi si a-i face sa plateasca pentru greselile comise. Cativa dintre membrii The Seven se aseamana izbitor cu unii dintre supereroii de la DC. Homelander are cam acelasi puteri ca alea lui Superman, Queen Maave este Wonder Woman, A-train este un The Flash in alte culori si Deep este Aquaman.

Ne regăsim într-o lume a supereroilor creați de o echipa de marketing, în care contează doar imaginea si prestigiul, nu salvarea omenirii in fata pericolului. Sunt pompati cu povesti si fapte inexistente pentru a arata ca niste supereroi in ochii oamenilor, au parte de toata masinaria de marketing a unei companii puternice. In fata oricaror opozitii din partea constestatarilor, exista o rezolvare avocateasca rapida si cu beneficii banesti pentru cei lezati.

Nu avem villain in acest serial, singurii raufacatori fiind supereroii in sine. Exista numeroase momente frustrante in care iti vine sa opresti serialul, pentru ca tu stii ca asta nu e o lume a supereroilor obisnuiti. Exista o scena intr-un avion care pur si simplu este strigatoare la cer. Avem si momente de romance, in orice serial exista anumite clisee care trebuie bifate, pentru a fi facute mai atractive pentru publicul larg.

Producatorii au incercat sa satireze anumite companii din viata reala, precum Warner Bros/DC sau Disney/Marvel, aratand cum dorinta imensa de a face bani scuza mijloacele si dezumanizeaza oamenii. Sunt cateva replici cu “univers cinematic Vought”, sageata trimisa clar catre universul cinematic Marvel.

Tonul serialului este grotesc, de genul R-rated, interzis sub 18 ani. Sunt multe scene explicite, cu mult sange, multa violenta extrema. Cinematografia este foarte buna, culoarea episoadelor este inchisa, sumbra. Efectele speciale sunt putine, dar bune, nu abuzeaza de ele si nici nu sunt folosite fara rost. In materie de actori, Karl Urban il joaca pe personajul principal, Billy Butcher.

A jucat in ultimul film Thor, in rolul lui Skurge, dar cred ca cele mai cunoscute roluri ale sale sunt din Lord of the Rings (Eomer) si Star Trek Beyond (Doctor “Bones” McCoy). Din distributie mai fac parte Jack Quaid (The Hunger Games), Antony Starr (Banshee), Erin Moriarty (Mr. Fantastic, Jessica Jones) sau Dominique McElligott (House of Cards). Pe parcursul sezonului mai sunt cateva aparitii de tip cameo a unor actorii cunoscuti si care adauga o doza de importanta serialului.

Intreg sezonul, format din 8 episoade de o ora fiecare, este disponibil pe Amazon Prime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.