blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Fotbal, Sport

Romania, CALIFICARE!

Romania termina la egalitate cu Slovacia (1-1) si se califica in optimile de finala de pe primul loc din Grupa E de la Campionatul European. A fost ajutata si de rezultatul din celalalt meci al grupei, Ucraina – Belgia (0-0). Calificare istorica pentru Romania. Nu se mai calificase din grupe la un turneu final din 2000, de la turneul final din Belgia si Olanda.

Dupa terminarea tuturor meciurilor avem ierarhia finala a grupelor si astfel Romania si-a aflat adversara din optimi. Vom intalni Tarile de Jos. Meciul se va disputa luni, 2 iulie, de la ora 19.

România a obținut un egal prețios, 1-1, cu Slovacia, miercuri, la Frankfurt, și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal din Germania 2024.

Slovacia a marcat prima, prin Duda, în minutul 25, dar România a egalat relativ rapid, printr-un penalty obtinut de Ianis Hagi si transformat de Răzvan Marin, în minutul 37. Ambele echipe au avut șanse de a câștiga meciul în a doua repriză, dar scorul final a rămas neschimbat.

Egalul a fost suficient pentru ca România să termine pe primul loc în grupa E, cu 4 puncte, în timp ce Slovacia s-a clasat pe locul trei, tot cu 4 puncte. Belgia a terminat pe locul doi, cu 4 puncte, după un egal, 0-0, cu Ucraina, care a avut tot 4 puncte si astfel a fost eliminata. România a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se în optimile de finală ale EURO 2024.

Tricolorii au demonstrat caracter și spirit de echipă, reușind să obțină un rezultat pozitiv în fața unei echipe dificile ca Slovacia. Acum, România așteaptă cu nerăbdare meciul din optimile de finală, unde va spera să continue parcursul bun de la acest turneu.

Calendarul optiminilor

Sambata, 29 iunie

19:00 Elvetia – Italia (Berlin)

22:00 Germania – Danemarca (Dortmund)

Duminica, 30 iunie

19:00 Anglia – Slovacia (Gelsenkirchen)

22:00 Spania – Georgia (Koln)

Luni, 1 iulie

19:00 Franta – Belgia (Dusseldorf)

22:00 Portugalia – Slovenia (Frankfurt)

Marti, 2 iulie

19:00 Romania – Tarile de Jos (Munchen)

22:00 Austria – Turcia (Leipzig)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.