Timp de citire 2 minute

Partea a treia a serialului Money Heist/Fabrica de bani a fost lansata pe 19 iulie.

The Gang is back. Cei mai ingeniosi hoti ai lumii s-au intors. Dupa o lunga asteptare, serialul-fenomel al celor de la Netflix s-a intors cu partea a 3-a si cu noi personaje si evenimente ce te vor tine cu sufletul la gura pana in ultima secunda. Avem o noua intriga, un nou plan si un nou mesaj. Relatia dintre personaje este foarte stransa, din fosti necunoscuti, stransi la un loc pentru un plan meticulos si pentru o gramada de bani, au ajuns o familie, în care fiecare are grija de celalalt, banii jucand un rol secundar acum.

Nu exista planul perfect si nici om fara greseala. Emotionalul tot timpul va interveni în momentele vitale si doar un robot ar putea rezista tuturor intamplarilor. Regasim personaje noi precum Palermo, Marsilia sau Bogota. Si o noua inspectoare care va conduce ancheta, mult diferit fata de cum au decurs lucrurile in primele doua parti. Revine Angel, fostul coleg al inspectoarei Raquel Murillo, care va fi parte activa a anchetei.

Aceasta parte este formata din 8 episoade, povestea se simte un pic pe repede inainte, se trece peste multe detalii, desi respecta cam aceeasi structura scenaristica, avem parte de multe flashback-uri, momente ajutatoare in intelegerea povestii. Finalul nu dezamageste si traseaza o noua directie a lucrurilor, dar trebuie sa fii pregatit pentru o schimbare de abordare din partea producatorilor. Creatorul serialului a declarat ca va mai exista si o a patra parte, dar Netflix nu a anuntat nimic oficial inca.

Dupa jaful de la Monetaria Regala a Spaniei, Profesul a prezentat planul de supravietuire. Doar el le cunoastea locatia exacta a fiecaruia din fratie. S-au impartit pe tot globul pentru a nu fi gasiti de autoritati. Rio si Tokio erau pe o insula panameza, duceau o viata lipsita de griji si anosta, ceea ce pe Tokio nu a linistit-o si a dorit sa plece sa isi traiasca viata. Rio nu a urmat-o, i-a dat un telefon pe care il credea neinregistrat si caruia nu i se putea lua urma, dar bineinteles, un cliseu clasic a dus la prinderea lui Rio pe insula, deoarece telefoanele au fost cumparate de la un escroc.

O greseala prosteasca, un prim moment in care emotionalul a preluat fraiele si a inlocuit rationalul. Tokio a scapat de urma politiei, a urmat instructiunile lasate de Profesor si a fost dusa la locatia acestuia, undeva prin Thailanda. Acolo, alaturi de acesta era fosta inspectoare (acum Lisabona) alaturi de familia sa.

Tokio apeleaza la Profesor pentru a-l gasi pe Rio, care nu a fost declarat prins de catre autoritati, ajungandu-se la concluzia ca Rio este supus torturii. Infuriat de asemenea lucruri si hotarat sa il aduca inapoi, Profesorul reuneste banda, adauga membri noi, ii invata noul plan si porneste un nou jaf impotriva sistemului. Jefuirea aurului aflat in seiful Bancii Regale a Spaniei.

Multe lucruri interesante vom afla, mai multe detalii despre trecutul Profesorului si al lui Berlin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.