blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Articole, Documentare, Filme, Seriale

Productii de film despre atentatele de la 11 septembrie 2001

18 ani de la atentatele de pe 11 septembrie 2001, in care SUA a fost atacata de teroristii din Al-Qaeda, condusi de Osama Bin Laden. 2977 de persoane au murit in acea zi si alte 6000 de persoane au fost ranite, patru avioane au fost deturnate si prabusite in World Trade Center, inima financiara a New York-ului si la Pentagon. A fost declarat cel mai sangeros atentat terorist din lume si cel mai mare atentat strain asupra Statelor Unite pe taram propriu de la Pearl Harbor (7 decembrie 1941) incoace.

Multe teorii ale conspiratiei s-au nascut de atunci si pana azi, foarte multe condensate intr-o varietate de filme, seriale si documentare, cu si despre aceste atentate. O lista cu productiile care se gasesc pe diferite platforme in Romania.

The Looming Tower – miniserie (Amazon Prime), 10 episoade, IMDb: 8
Aceasta miniserie urmareste amenintarea din ce in ce mai mare a lui Osama Bin Laden si a organizatiei sale, Al-Qaeda si arunca o privire controversata asupra modului in care rivalitatea dintre CIA si FBI ar fi condus la evenimentele tragice din 11 septembrie 2001.

Loose Change 9/11: An American Coup (Youtube) – documentar 2009, 1h39min, IMDb: 7.2
O explorare diferita asupra atentatelor de la 11 septembrie a punctului de vedere in care guvernul Statelor Unite ar fi planuit acest atac.

911 in Plane Site – The Truth Behind 9-11 (Youtube)documentar, 2004, 1h15min, IMDb: 7.1
Prezinta vizualizatorului un baraj de stiri si clipuri de la majoritatea buletinelor de stiri din ziua respectiva. Povestea oficiala a fost spusa in acea zi in direct de catre multitudinea de reporteri, politisti, pompieri si alti martori cheie. De atunci, povestea s-a schimbat, informatiile au fost omise si niciodata repetate live la TV si asta poate fi descris ca propaganda a luat locul realitatii indubitabile.

What happened on September 11 (HBO MAX) – documentar, 2019, 28min
Tragicul eveniment din 11 septembrie este prezentat pentru a ajuta o generatie mai tanara sa afle despre atacul care a intrat in istorie. Regizat si produs de Amy Schatz, documentarul prezinta povestile supravietuitorilor si ale membrilor familiei, interviuri cu profesori, dar si filmari si fotografii cu impact puternic.

IN THE SHADOW OF THE TOWERS: STUYVESANT HIGH ON 9/11 (HBO MAX)documentar, 2019, 30min
Cand turnurile gemene au fost atacate pe 11 septembrie 2001, elevii de la liceul Stuyvesant isi începeau linistiti ziua, la doar cateva strazi distanta. Documentarul ofera o perspectiva unica asupra acestei zile tragice imbinand filmari ale atacului cu marturiile elevilor, care, ca tineri adolescenti, s-au trezit fugind de moloz in mijlocul zonei de pericol si au dat piept cu un drum sfasietor spre casa. Acum adulți fiind, multi provenind din familii de imigranti, ei vorbesc despre reactiile negative impotriva minoritatilor care au urmat atacului si despre felul in care prieteniile profunde i-au ajutat sa treaca peste ce s-a intamplat. O poveste despre ce a insemnat sa fii un tanar in punctul zero, filmul exploreaza felurile în care ziua de 11 septembrie a conturat vietile acestor elevi si continua sa contureze lumea din ziua de azi.

WORLD TRADE CENTERfilm, 2006, 2h9min, IMDb: 5.9
Regizorul Oliver Stone, castigatorul premiului Oscar, spune povestea adevarata a supravietuirii eroice si a salvarii a doi ofiteri ai politiei portuare – John McLoughlin (Nicolas Cage) si Will Jimeno (Michael Peña) – care au fost prinsi in molozul ramas in urma atacului de la World Trade Center din 11 septembrie 2001, dupa ce au incercat sa ajute oamenii sa iasa din cladire. Filmul prezinta si povestea famiilor acestora si ce s-a întamplat cu ele, dar si povestea celor care i-au gasit si i-au scos la suprafata. Povestea lor arata cum, in ciuda tragediei, oamenii au reusit sa dea ce au mai bun.

ZERO DARK THIRTY film, 2012, 2h36min, IMDb: 7.4
In regia lui Kathryn Bigelow (The Hurt Locker), aceasta drama captivanta urmareste cei zece ani de dupa atacurile din 11 septembrie, in care SUA l-au vanat fara oprire pe Osama Bin Laden.

INTRERUPEM ACEST PROGRAM (Youtube)documentar Adevarul, 2016, 17min
In urma cu 18 ani, am trait istoria in fata televizoarelor. Terorismul era înca un termen vag, sursele de informare erau putine, dar am stiut ca ceva grav se intampla atunci cand programele televiziunilor au fost intrerupte brusc din cursul lor monoton de dupa-amiaza. Breaking-news. Adevărul a refăcut filmul zilei de 11 septembrie 2001 cu ajutorul jurnalistilor de televiziune care ne-au adus incase cele mai socante vesti ale acestui secol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.