blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Filme

Poor Things (2023) | Recenzie

Filmul POOR THINGS (Sarmane Creaturi), cu Emma Stone in rol principal, va fi disponibil in Romania pe Disney+ din 27 martie. Un film care explorează teme de identitate, autonomie și relațiile umane într-un mod unic și provocator.

Poor Things este un film regizat de Yorgos Lanthimos, bazat pe romanul original din 1992 al lui Alasdair Gray. Filmul începe în Londra victoriană, unde Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) reușește să readucă la viață un cadavru feminin, Bella Baxter (Emma Stone), prin transplantarea creierului unui bebeluș în corpul său. Bella se trezește într-o lume nouă, cu mintea unui copil în corpul unei femei adulte, și începe să învețe despre lume și despre sine.

Regia lui Yorgos Lanthimos și scenariul adaptat de Tony McNamara aduc la viață această poveste complexă, iar performanța lui Emma Stone este lăudată pentru profunzimea și nuanța pe care o aduce personajului Bella. Filmul este o meditație asupra condiției umane și a luptei pentru autenticitate într-o lume care adesea încearcă să ne modeleze după propriile sale așteptări.

Filmul a castigat 4 premii Oscar (Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun design de producție, Cel mai bun design vestimentar, Cel mai bun machiaj și coafură) si 5 premii BAFTA (Cea mai bună actriță în rol principal, Cel mai bun design de producție, Cel mai bun design vestimentar, Cel mai bun machiaj și coafură, Cele mai bune efecte vizuale)

Poor Things (2023) on IMDb

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.