Timp de citire 2 minute

Marvel’s Jessica Jones este un serial original Netflix, creat de Melissa Rosenberg, bazat pe benzile desenate de la Marvel Comics. Actiunea serialului se petrece in universul cinematic Marvel, intr-un cartier din orasul New York, Hell’s Kitchen.

Jessica Jones (Krysten Ritter) este un detectiv particular, cu puteri supranaturale, care si-a incheiat tragic cariera de supererou si a inceput-o pe cea de investivigator privat, avand cazuri cu diversi oameni. Plina de prejudecati si suferind de PTSD (tulburare de stres post-traumatic), Jessica se lupta cu probleme sale interioare pentru a-i ajuta pe cei care solicita asistenta, dispusi sa plateasca bine pentru serviciile oferite.

In sezonul 3, Jessica ajunge sa fie vanata de un psihopat foarte inteligent, Gregory Sallinger (Foolkiller), fiind nevoita sa lucreze la relatia defecta cu Trish Walker (Rachael Taylor) si sa isi uneasca fortele pentru a-l invinge. Un moment tragic ce se petrece in a doua parte a sezonului scoate la suprafata conceptul de supererou, ce stabileste punctul de pornire intr-un conflict care le va schimba pe cele doua pentru totdeauna.

In debutul sezonului o vedem pe Jessica revenind la munca de investivigator privat, undeva pe o plaja din Mexic. Este angajata de o mama careia i-a fost luat copilul de catre fostul sot ce a pierdut custodia. Ulterior, primeste o vizita de la mama sa adoptiva disperata ca nu stie unde este Trish si ii solicita ajutorul, chiar oferindu-se sa plateasca. De aici, se pun bazele intrigii acestui sezon si vom vedea cum actiunea se va focusa asupra conflictului dintre cele doua surori. In primul episod este introdus un nou personaj, carismaticul Erik Gelden, cunoscut in benzile desenate de la Marvel ca Mind-Wave, un villain al supereroului Daredevil, capabil sa simta cand o persoana are intentii rele si care va fi o piesa importanta in desfasurarea actiunii.

Carrie Anne-Moss si Eka Darville revin in rolurile lor, ca Jeri Hogarth, avocata fara scrupule suferinda de ALS (scleroza laterala amiotrofica), respectiv Malcom, vecinul si fostul ajutor al Jessicai, nou asociat in firma lui Jeri si baiatul bun la toate, care duce si o lupta interioara cu sine insusi, încercând să depășească situațiile delicate în care este pus.

Finalul sezonului si al serialului implicit este deschis, lasa loc de interpretari, s-a incercat inchiderea unor fire narative, dar nu pot sa zic ca e culminant si nu m-a impresionat. Nu e cel mai bun sezon Jessica Jones, mi-as fi dorit sa fi vazut mai mult decat atat, mai multe referinte din benzile desenate, mai multa structura in dezvoltarea personajelor.

Toate sezoanele Marvel’s Jessica Jones sunt disponibile acum pe Disney+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.