blog

Seriale

House of the Dragon (2022-) | Un prequel demn de moștenirea Game of Thrones.

“House of the Dragon”, prequelul mult așteptat al serialului “Game of Thrones,” ne introduce în istoria fascinantă a dinastiei Targaryen, situată cu aproximativ 200 de ani înainte de evenimentele din seria originală. Cu o poveste captivantă, interpretări remarcabile și un spectacol vizual impresionant, sezonul 1 și-a câștigat rapid locul în inimile fanilor. Desi au fost multe incercari pentru a continua livra productii din acest univers, HBO a ales sa spuna povestea Targaryenilor. Multe dintre spin-off-urile anuntate dupa incheierea serii originale au ramas pe raft. Se filmase la un moment dat si un pilot pentru un serial Blood Moon, dar care nu a primit unda verde. Multi fani au fost dezamagitii cu ultimul sezon din GoT si astfel aveau o misiune dificila de a readuce fanii aproape de aceasta franciza.

Una dintre cele mai mari reușite ale “House of the Dragon” este păstrarea complexității politice care a definit “Game of Thrones.” Focusul pe familia Targaryen și pe conflictele lor interne creează o narațiune bogată, plină de trădări, ambiții și alianțe schimbătoare. Buildup-ul către războiul civil Targaryen, cunoscut sub numele de Dansul Dragonilor, este plin de tensiune și foarte captivant.

Distribuția este excepțională, cu interpretări deosebite din partea lui Paddy Considine (Regele Viserys I Targaryen), Emma D’Arcy (Prințesa Rhaenyra Targaryen) și Matt Smith (Prințul Daemon Targaryen). Fiecare dintre acești actori aduce o profunzime autentică personajelor lor, făcându-le luptele și ambițiile deosebit de interesante.

Calitatea producției este la înălțime, așa cum ma așteptam de la un proiect legat de “Game of Thrones” in care s-a investit masiv, undeva la suma de 200 milioane de dolari pentru primul sezon. De la decoruri și costume impresionante, la efectele speciale deosebite, în special cele ale dragonilor, fiecare episod este o adevărată desfătare vizuală. Tehnologia CGI si a “The Volume” folosite pentru a da viață dragonilor a fost lăudată pe larg și contribuie la experiența imersivă a serialului. Multa detalii din spatele ecranului sunt prezente intr-un documentar pe MAX, The House that Dragons Built.

Serialul se bazează pe cartea lui George R.R. Martin, “Fire & Blood”, pe care o gasiti pentru achizitionare aici, și rămâne destul de fidel materialului sursă, extinzând în același timp anumite aspecte pentru a se potrivi mai bine formatului de televiziune. Acest echilibru ajută la menținerea bogăției și profunzimii poveștii originale, făcând-o totodată accesibilă pentru cei neinitiati in universul GoT (ca mai sunt care nu au vazut seria originala). In carte povestea este spusa din perspectiva a 3 maestri care relateaza cum s-au intamplat evenimentele din punctul lor de vedere, sau cum au auzit-o. In serial au ales sa prezinte povestea liniar pentru a fi mai atractiva.

Deși povestea este captivantă, unele episoade sunt mai meh, sau sunt anumite scene de umplutura, mai plictisitoare, cu un ritm inegal. Anumite fire narative se dezvoltă rapid, în timp ce altele par să stagneze. Această inconsistență poate fi evervanta si dificilă pentru a menține implicarea totala în poveste.

Personajele principale sunt bine dezvoltate, dar unele personaje secundare ar putea beneficia de mai multă atenție și profunzime. Într-un serial cu o distribuție atât de vastă, este esențial să se acorde suficientă atenție fiecărui personaj pentru a îmbunătăți narațiunea generală.

“House of the Dragon” se confruntă inevitabil cu comparații cu “Game of Thrones,” în special cu sezoanele sale timpurii, foarte apreciate. Deși își menține nivelul, are un feeling diferit, desi producatorii au facut parte din echipa care au lucrat si la seria originala. Lipsesc anumite răsturnări de situație și șocuri care au definit “Game of Thrones” sau au fost cu impact mai redus.

În general, sezonul 1 din “House of the Dragon” reușește să se stabilească drept un succesor demn al “Game of Thrones.” Cu povestea complexă, performanțele puternice și valorile de producție ridicate, are potențialul de a deveni unul dintre cele mai bune seriale create vreodata, desi nu va reusi sa depaseasca seria originala. Multi au incercat, dar nimeni nu a reusit nici pana in ziua de azi sa produca un serial mai bun decat GoT.

Sezonul 2 va fi si mai mare, si mai grandios, cu multe lupte intre dragoni, vor aparea si mai multi dragoni fata de sezonul 1, un razboi civil din care nu va avea nimeni de castigat.

Sezonul 2 va avea debutul din 17 iunie, pe MAX Romania.

Trailer sezonul 2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.