blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Articole, Filme

El Hoyo/The Platform – Film original Netflix | Sunt oamenii capabili de restrangere personala si solidaritate?

Un film ce a generat multa discutie in spatiul public, un film de limba spaniola cu un mesaj puternic, sumbru si violent.

Povestea filmului se desfasoara intr-o inchisoare in plan vertical unde mancarea este servita pe o lespede care se deplaseaza intre nivele. Ideea este ca detinutii de la primul nivel mananca pe saturate, iar cei de jos ajung sa moara de foame. Toate lucrurile conduc catre o revolta.

Actiunea incepe cu Gorung, un om care se ofera voluntar sa intre in aceasta inchisoare, in acest experiment, cum este numit de catre Administratie, in schimbul primirii unei diplome. Va descoperi ulterior multe lucruri pe care nu le stia.

Unii incearca sa rationalizeze mancarea ca sa ajunga la toata lumea.

Un film despre conditia umana si lupta impotriva unui sistem, despre lacomie si egoism. Despre constientizarea solidaritatii spontane a oamenilor. Daca fiecare ar consuma cat ii trebuie, toata lumea ar avea indeajuns sa traiasca.

Merita vazut si trebuie meditat asupra lui. Lumea trebuie sa devina mai constienta, solidaritatea in randul societatii si-a pierdut din importanta.

Sunt oamenii capabili de restrangere personala si solidaritate?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.