blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Filme

Damsel (2023) | Millie tot incearca | Recenzie

Damsel este un film de fantezie și aventură lansat pe Netflix de ziua Femeii, si îi are în rolurile principale pe Millie Bobby Brown ca Prințesa Elodie și Nick Robinson ca Prințul Henry. Regizat de Juan Carlos Fresnadillo, filmul începe cu o premisă clasică de cavalerism, dar rapid se întoarce pe dos așteptările, prezentând o poveste în care eroina trebuie să-și salveze singură pielea.


Elodie, interpretată de Millie Bobby Brown, este o prințesă care acceptă să se căsătorească cu un prinț chipeș, doar pentru a descoperi că familia regală a recrutat-o ca sacrificiu pentru a răscumpăra o datorie străveche. Aruncată într-o peșteră cu un dragon care scuipă foc, ea trebuie să se bazeze pe inteligența și voința ei pentru a supraviețui.

Este un film colorat, plin de elemente decorative impresionante, dar povestea este plina de clisee si performanta actoriceasca nu reuseste sa depaseasca mediocritatea. Desi avem parte de o distributie puternica prin Millie Bobby Brown, Robin Wright sau Angela Bassett, filmul nu reuseste sa impresioneze si ramane un film de Netflix, pe care poti sa il urmaresti intr-o dupa amiaza de duminica, la trecerea timpului. Posibil sa fie mai mult pe placul publicului feminin.

În concluzie, Damsel este un film care încearcă să ofere o perspectivă subversivă asupra poveștilor clasice de aventură, cu un mesaj pozitiv și o eroină puternică, dar care se luptă să mențină coerența și să evite capcanele genului.

Filmul este disponibil pe Netflix.

Damsel (2024) on IMDb

Ce productii originale vedem pe Netflix in 2024

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.