blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Seriale

Avatar: The Last Airbender | Adaptarea Netflix nu atinge așteptările.

Avatar: The Last Airbender (2024) on IMDb

Avatar: The Last Airbender de pe Netflix, lansat în 2024, este o adaptare live-action a seriei animate de succes din 2005, creata de Nickleodeon. Serialul prezinta povestea lui Aang, un băiat de 12 ani care află că este urmatorul Avatar, singurul care poate controla cele patru elemente: aer, apă, pământ și foc și se luptă cu povara acestei responsabilitati. După ce a fost înghețat într-un aisberg timp de un secol, Aang se trezește într-o lume aflată sub dominația Natiunii Focului, care a nimicit toata Natiunea Air Nomads și a început un război împotriva celorlalte națiuni. Aang este gasit de Katara, o novice in manuirea apei si fratele ei Sokka, razboinic, fara puteri de bending si impreuna pleaca intr-o calatorie pentru stapanirea celorlalte elemente.

Am vazut Avatar: The Last Airbender, animatia fenomen de pe Nickleodeon

Originalii creatorii, Michael Dante DiMartino și Bryan Konietzko, nu s-au intors pentru aceasta serie, desi initial au fost anuntati ca showrunneri, au parasit proiectul din cauza unor divergente creative.

Serialul live-action este o reinterpretare mai întunecată și mai matură a poveștii originale, care explorează mai multe aspecte ale personajelor, culturii și istoriei lumii create de Michael Dante DiMartino și Bryan Konietzko. Serialul are o distribuție diversa și talentata, care ii include pe Gordon Cormier in rolul lui Aang, Kiawentiio (Katara), Ian Ousley (Sokka) si Dallas Liu (Zuko)

Am remarcat cateva deficiente in realizarea serialului, exista cateva momente la efectele vizuale care nu sunt convingatoarea. Interpretarea personajelor este destul de buna, umorul pare potrivit si credibil. Actorul care il interpreteaza pe Aang mi se pare ca are anumite momente in care nu se ridica la nivelul asteptarilor.

Producatorii au incercat pe cat posibil sa aduca magia serialului animat original, reusind pe alocuri sa incante spectatorii cu situatii amuzante recreate. Pentru o intelegere mai buna a povestii, inceputul serialului a fost schimbat, cu genocidul Air Nomads.

Serialul a primit recenzii mixte din partea criticilor și a spectatorilor, care au comparat serialul cu animația originală și cu filmul eșuat din 2010 al lui M. Night Shyamalan. Unii au apreciat faptul că serialul a adus o perspectivă nouă și mai profundă asupra poveștii, personajelor și temelor, în timp ce alții au criticat faptul că serialul a pierdut din farmecul și umorul care au făcut animația atât de populară.

“Avatar: The Last Airbender este un serial cu potențial, dar care are și anumite deficiențe. Dacă ești fan al serialului animat original, s-ar putea să apreciezi această adaptare live-action mai putin decat un nou-venit. Cu bune, cu rele este un serial care merita urmarit.

Serialul a fost reinnoit pentru sezoanele 2 si 3, ceea ce inseamna ca vom avea parte de toata povestea adaptata.

Toate episoade din sezonul 1 sunt disponibile pe Netflix.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.