Timp de citire 3 minute

Incepe cea mai importanta competitie fotbalistica la nivel de club din lume, Liga Campionilor, care a ajuns la editia cu numarul 65. Liverpool este actuala detinatoare, dupa ce a castigat finala din iunie in fata celor de la Tottenham. Finala din acest sezon se va disputa pe data de 30 mai 2020, pe Ataturk Olympic Stadium din Istanbul, Turcia, stadionul echipei nationale a Turciei, dar care a mai fost gazda si echipelor de club Galatasaray, Istanbul Basahsehir sau Besiktas. De asemenea, a fost stadionul finalei din 2005, dintre AC Milan si Liverpool, castigata la loviturile de departajare de Liverpool dupa o revenire spectaculoasa de la 0-3 pentru AC Milan.

Componenta grupelor a fost stabilita prin tragere la sorti pe data de 29 August. Grupa F a fost catalogata grupa de foc a acestei editii, unde regasim FC Barcelona, Borussia Dortmund, Internazionale Milano si Slavia Praga. Cea mai putin atractiva grupa ar fi grupa G cu Zenit, Benfica, Lyon si Leipzig, dar ne putem astepta la un fotbal calitativ din partea tuturor echipelor din aceasta grupa, toate cu sanse bune la calificarea mai departe. Cele mai interesante dueluri din grupe vor fi PSG – Real Madrid, Bayern Munich – Tottenham, Liverpool – Napoli, Juventus – Atletico Madrid, Chelsea – Ajax, Barcelona – Dortmund sau Barcelona – Internazionale Milano. Manchester City are o grupa destul de usoara, cu Shakhtar, Dinamo Zagreb si Atalanta.

Lucruri interesante de stiut
– Barcelona si Dortmund se vor intalni pentru prima oara in Liga Campionilor.
– Barcelona si Real Madrid se afla la al 24-lea sezon consecutiv in grupele Ligii Campionilor, iar Bayern este la al 23-lea sezon.
– Steaua Rosie Belgrad, care se afla in grupa cu Bayern, Spurs si Olympiacos, este la al doilea sezon consecutiv de UCL dupa ce anul trecut s-au calificat pentru prima oara dupa sezonul 1991/1992.
– Atalanta se afla in premiera in grupele UCL, fiind al zecelea club italian care ajunge in grupele Ligii.
– Ajax se afla la al 15-lea sezon in UCL si este prima echipa care a ajuns in semifinalele competitiei dupa ce a trecut de trei runde de calificari.
– Salzburg se afla la a doua aparitie in grupele competitiei, dupa ce au debutat in sezonul 1994/1995, de asemenea si Slavia Praga este tot la a doua aparitie in grupe, din sezonul 2007/2008 incoace.

Campionatul Romaniei nu are nicio reprezentanta in grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj, campioana Romaniei, a intrat in competitie in primul tur de calificare, ajungand pana in play-off, de unde a fost eliminata de Slavia Praga. A eliminat pe parcurs pe Astana, Maccabi Tel-Aviv si Celtic Glasgow. Avem jucatori romani care vor reprezenta tara noastra, cel mai sigur de prima echipa fiind Nicolae Stanciu de la Slavia Praga sau I. Hagi la Genk. C. Tatarusanu (Lyon), Florin Andone (Galatasaray), V. Screciu (Genk) si Razvan Marin (Ajax) sunt ceilalti jucatori care fac parte din loturile echipelor pentru Liga.

Programul transmisiunilor tv
MARTI, ORA 19:55
Inter – Slavia Praga (Grupa F) – Digisport 1, Lookplus, Telekomsport 2
Lyon – Zenit (Grupa G) – Digisport 2, Looksport 1, Telekomsport 3
Marti, ora 22:00
Napoli – Liverpool (Grupa E) – Digisport 2, Looksport, Telekomsport 2
Salzburg – Genk (Grupa E) – Looksport 3
Dortmund – Barcelona (Grupa F) – Digisport 1, Lookplus, Telekomsport 1
Benfica – Leipzig (Grupa G)
Chelsea – Valencia (Grupa H) – Digisport 3, Telekomsport 3, Looksport 2
Ajax – Lille (Grupa H) – Digisport 4, Telekomsport 4
MIERCURI, ORA 19:55
Club Brugge – Galatasaray (Grupa A) – Digisport 2, Looksport 1, Telekomsport 3
Olympiacos – Tottenham (Grupa B) – Digisport 1, Lookplus, Telekomsport 2
MIERCURI, ORA 22:00
PSG – Real Madrid (Grupa A) – Digisport 1, Lookplus, Telekomsport 1
Bayern – Steaua Rosie Belgrad (Grupa B) – Digisport 3, Looksport 2, Telekomsport 4
Dinamo Zagreb – Atalanta (Grupa C)
Shakhtar – Man. City (Grupa C) – Digisport 4, Looksport 3, Telekomsport 3
Bayer Leverkusen – Lokomotiv Moscova (Grupa D)
Atletico Madrid – Juventus (Grupa D) – Digisport 2, Looksport, Telekomsport 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.