blog despre filme, seriale, jocuri si sporturi

Fotbal, Sport

A fost ziua EuRomania. 17 iunie 2024.

Romania a invins Ucraina cu 3-0 la primul meci la Campionatul European 2024 din Germania. Romania nu mai castigase de 24 de ani un meci la un turneu final european. Bine, nici nu am avut multe prezente, inafara de prezenta din 2000, am mai participat in 2008 si in 2016. Se pare ca ne place sa ne calificam din 8 in 8 ani.

Meciul s-a disputat la Munchen si golurile au fost inscrise de Nicolae Stanciu, Razvan Marin si Denis Dragus. Omul meciului a fost declarat capitanul nationalei, Nicolae Stanciu. Zeci de mii de oameni au fost prezenti pe stadion, in jur de 45.000 de mii, si milioane au privit la TV. Pagina de media anunta ca ProTV a avut in jur de 2,8 milioane de telespectatori pe parcursul meciului, cota de piata 53%, adica mai mult de jumatate din televizioare romanilor erau deschise pe Pro.

Nu am mai urmarit meciurile nationalei in ultimii ani, unii jucatorii nici nu stiu foarte bine sau pe la ce echipe joaca. Dar acesta a fost un meci foarte bun. Si scorul neasteptat cu o echipa a Ucrainei care valoric este mai buna decat noi. Dar a fost ziua Romaniei. Si trebuie savurat acest moment. Nu se stie daca ne vom mai bucura asa la acest turneu.

Urmeaza meciul cu Belgia de sambata si apoi pe 26 iunie, cu Slovacia. Slovacia tocmai a invins Belgia, desi belgienii au avut 2 goluri anulate. Grupa s-a complicat si singura noastra speranta ca ne vom califica sta in faptul ca 4 cele mai bune echipe de pe locul 3 se califica mai departe. De aici si entuziasmul mare. Ca pentru prima oara in zeci de ani avem sanse foarte mari sa iesim dintr-o grupa la un turneu final.

  • Asta e cea mai mare victorie la un turneu final (european sau mondial) si in acelasi timp am avut cea mai mica posesie pentru o echipa victorioasa. (din 1980 incoace) (Opta)
  • Dennis Man este singurul jucator cu minim 2 assituri intr-un meci la un turneu final de campionat mondial sau european de la Gheorghe Hagi in meciul cu Columbia de la World Cup 1994. (Opta)

Imens gol inscris de Nicolae Stanciu. Este candidat la meciul primei etape.

Omul meciului, Nicolae Stanciu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.