Masurarea vitezelor de internet in functie de furnizor pe platforma Netflix – Februarie 2020

Compania Netflix a publicat in luna Martie datele ce prezinta viteza oferita de furnizorii de internet din tarile in care serviciul de streaming este disponibil. Mai jos veti vedea performantele stabilite de furnizorii de internet autohtoni conform Netflix ISP Index Speed, inainte de izbucnirea crizei de COVID-19 la noi in tara. Acest serviciu prezinta doar viteza cu care ruleaza Netflix pe dispozitivele noastre. Este ultimul clasament publicat, serviciul Netflix ISP Speed Index fiind ulterior suspendat din cauza pandemiei.

Digi Romania este furnizorul de internet cu cea mai buna rata medie de megabiti pe secunda din Romania, o valoare in scadere fata de ultimele doua luni. Podiumul este completat de UPC si NextGen, care a avut cea mai importanta crestere fata de Ianuarie 2020. Mai jos, evolutia in ultimul an pentru toti furnizorii.

Metoda de calcul. Indicele de viteza Netflix ISP listeaza rata medie de timp pentru continutul transmis catre utilizatorii Netflix in timpul unei luni. Pentru “Prime Time” se calculeaza rata medie de transmisie a continutului Netflix in megabiti pe secunda (Mbps) catre utilizatorii Netflix pentru fiecare furnizor de internet in parte. Se masoara viteza prin toate dispozitivele utilizatorului disponibile. Acest serviciu nu masoara randamentul maxim sau capacitatea maxima a furnizorului de internet respectiv.

Cosmin

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.