The Mist (2017) – serial bazat pe cartea omonima de Stephen King

Intr-un oras din statul Maine vine o ceata in care se intampla lucruri ciudate, de neinteles, orice contact cu exteriorul este oprit, populatia incearca sa inteleaga ce se intampla. Povestea se centreaza pe familia Copeland care incearca sa supravietuiasca dupa ce ceata se instaleaza.

Serialul are la baza nuvela cu acelasi nume scrisa de Stephen King in anul 1980. Personajele din serial sunt diferite de carte, dar scenariul pleaca de la aceiasi idee de baza, o negura ucigasa. Nu este prima ecranizare a nuvelei, in 2007 a fost lansat si filmul cu acelasi titlul The Mist, in rolul principal fiind Thomas Jane (1922, Hung), fiind o productie mai fidela cartii lui S. King.

Desi avem un fenomen supranatural, povestea doreste sa arata cum reactioneaza oamenii in vremuri grele, sa descopere adevarata natura umana. Exista o lupta pentru supravieturie, reactia oamenilor cand se afla pe marginea prapastiei fiind emotiva si fara gandire. Demonstrarea capacitatii oamenilor de a fi solidari unii cu altii este o incercare grea prin care nu se poate realiza fara o gandire la rece. Un serial potrivit pentru aceasta perioada care ne testeaza conditia noastra umana.

La capitolul actori, nu sunt actori de prima mana, se observa o oarecare lipsa de talent, dar per total reusesc sa duca la capat aceasta poveste destul de bine scrisa.

Serialul a fost produs pentru Statele Unite ale Americii de Spike TV, ulterior fiind distribuit de Netflix pe intreg globul. Este format din 10 episoade, din pacate a fost anulat, sezonul avand un final deschis.

Cosmin

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.