Documentare din lumea sportiva (HBO GO)

THE PIONEER (2019, Spania)
The Pioneer este un serial documentar HBO Europe despre Jesús Gil, un politician spaniol, mogul al fotbalului si magnat imobiliar. Un personaj unic, el a spart tiparele în lumea politica, in fotbal si in piata imobiliara din Spania. Controversat, excentric si profund ireverent, el a sfidat in modconstant legea si a fost urmarit ani de zile de către sistemul judiciar, care a intervenit in cele din urma in clubul Atlético Madrid – pe care Gil l-a prezidat timp de 16 ani – si l-a demis pe Gil din functia de primar al Marbellei. Serialul-documentar spune o poveste ce contine elemente care sunt astazi recognoscibile in întreaga lume si provoaca o intrebare – de ce ne lasam, oare, sedusi de anumite personaje?

WHAT’S MY NAME: MUHAMMAD ALI (2019, SUA)
Acest documentar exploreaza provocarile, confruntarile, revenirile si triumfurile lui Ali prin intermediul unor inregistrari realizate de-a lungul timpului. De asemenea, prezinta un portret intim al unui om care a fost un far de speranta pentru oamenii oprimati din intreaga lume si care, in ultimii sai ani, a fost recunoscut ca un cetatean al lumii si un simbol al omenirii si intelegerii. Folosindu-l pe Ali insusi ca ghid al calatoriei sale, documentarul prezinta filmari din arhiva, unele nemaivazute pana acum.

THE SHOP (2018, SUA)
HBO, in colaborare cu LeBron James prezinta conversatii exclusive necenzurate si dezbateri cu cele mai mari nume din sport si divertisment. „The Shop” le ofera telespectatorilor o experinta unica in frizerii, care sunt pentru multi un sanctuar pentru discutii libere si animate. Producatorii vor vizita frizeriile din S.U.A. si se vor întalni cu persoane distinse care pot vorbi sincer despre sport, muzica, cultura pop, evenimente globale, afaceri si alte subiecte relevante din punct de vedere cultural.

FC ROMA (2016, Republica Ceha)
O echipă neobisnuita de fotbalisti a inceput sa joace in liga inferioara de fotbal din Cehia – clubul TJ Junior Roma este format in principal din jucători romi. Chiar daca orice fan al fotbalului cunoaste campania UEFA “Spune NU rasismului!”, exista în continuare locuri unde nu toți jucătorii sunt considerati egali pe teren. De vreme ce minoritatea roma nu este deloc populară in Republica Ceha, jucatorii din celelalte echipe din liga au refuzat sa joace cu echipa roma si astfel TJ Roma a castigat majoritatea meciurilor din oficiu. Plin de umor, filmul prezinta povestea acestui club de fotbal implicat într-un sezon ciudat: o echipa care abia a atins mingea aproape a castigat liga.

KAREEM: MINORITY OF ONE (2015, SUA)
Acest documentar HBO reprezinta un profil al vietii si carierei marelui jucător de baschet Kareem Abdul-Jabbar, intrat în Hall of Fame, de sase ori MVP si campion mondial. Filmul dezvaluie complexitatea si geniul lui Kareem atat pe teren cat si in afara lui. De-a lungul carierei sale si nu numai, Kareem a avut multe momente controversate si a vorbit tot timpul sincer despre rasa, politica si evolutia sportului pe care l-a iubit. Documentarul, care include interviuri recente cu Kareem, ofera telespectatorilor o privire cuprinzatoare asupra jucatorului si omului.

THE OFFSEASON: KEVIN DURANT (2014, SUA)
Prezinta un tablou personal al vietii lui Durant in afara sezonului, din momentul cand sezonul lui de baschet la NBA s-a terminat pe 31 mai 2014 pana cand s-a prezentat la tabara de antrenament pentru sezonului 2014-2015 de la sfarsitul lui septembrie. Programul ii duce pe telespectatori in culise cu Durant in Oklahoma City, L.A., Washington, D.C. (orasul lui natal), Las Vegas si NY pe parcusul a 118 de zile in vara lui 2014, evidentiind angajamentul cu care se antreneaza, concentrarea de care da dovada cand vine vorba de cultivarea brand-ului sau cu sponsori precum Nike si umilitatea cu care abordeaza faptul ca e o figură publica si mentor pentru tineri.

24/7 THE MATCH: TIGER VS. PHIL (2018, SUA)
Acest program special cu imagini din culise prezinta pregatirile lui Tiger Woods si ale lui Phil Mickelson, doi dintre cei mai realizati concurenti din lumea sportului, care impreuna au castigat 19 campionate majore si care se pregatesc pentru partida la Shadow Creek, din Las Vegas. „24/7 The Match: Tiger vs. Phil” prezinta detaliile dinaintea infruntarii lor, pentru a oferi o perspectiva cuprinzatoare asupra carierelor acestor doua superstaruri și a drumului lor catre aceasta competitie.

Australia (2009, Romania)
Documentarul “Australia” spune povestea echipei nationale de fotbal a persoanelor fara adapost din Romania si a participarii acesteia la Homeless World Cup Melbourne din decembrie 2008. Relatarea se concentreaza pe sapte personaje, toti oameni fara adapost din Timisoara, adunati de un profesor de sport care crede ca îi poate transforma in sportivi, in ciuda statutului lor social. Filmul este o productie originala HBO Romania si urmareste aceasta echipa inedita pana in momentul in care ajunge sa isi reprezinte tara pe indepartatul continent australian.

Cosmin

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.